Daniel Landa versus Riku Immonen

14/06/2014 22:22

Daniel Landa versus Riku Immonen

Veni Vidi Vici – dalo by se napsat o tomto zápasu v případě finského Mistra světa Riku Immonena ,jenže toto latinské přísloví nepatří pro něj , ale pro českého zápasníka Daniela LANDU.

Zapomeňte na jeho profesi zpěváka, mediálně známou českou osobnost a podívejte se na sportovní stránku tohoto zápasu.

  1. 6 měsíční příprava, v případě, že jdete do zápasu s profesionálním zápasníkem Muay Thai, je velmi krátká doba na získání kondice pro zápas. Nehovořme zde o kondici , kteoru získáte běháním a boxováním do pytle nebo na sparingu. Rozumět tomu co mám na mysli za kondici, může jen ten kdo se na takový zápas připravoval a kdo v ringu zápasil. Blbečci co jako díváci pískají, odchází nebo pak píšou na facebooku své komentáře, stačí poslat do hospody, aby si vyskoušeli jeden takový 20 vteřinový zápas. 100% ho neudýchají -  to je ta “jiná” kondice.a podle mého názoru byl Landa v tomto směru velmi dobře připravený !!!
  2. Po stránce technik Muay Thai, to bylo u Landy horší, protože s přílišným respektem, pak příchází zbytečné máchání rukou při úderech a zbytečné rozkročování při pohybu, čehož samozřejmě profi zápasník Riku Immonen  okamžitě využil. To nebyla , ale chyba tréninku, spíše jen nezkušenosti Landy jako bojovníka klasického Muay Thai, kde je důležité udržet konzistenci celého těla.
  3. Muay Thai Full Rules je o technikách naučených v drilu, kde chyba se pak napravuje srdcem! A zde Landa měl štěstí an trenéra, který ho srdcem naučil bojovat. Pokud by snad Landa tvrdil, že to má v povaze, pak nemá, bylo to několikrát vidět na jeho “strachu” v obličeji , před některými údery. Petr Macháček ho , ale za velice krátkou dobu naučil, co znamená v Muay Thai, boj “srdcem tam kde chybi dril. A proto je třeba Landu za toto pochválit na 100%.
  4. Finský Mistr světa Riki Immonen. však zklamal rozhodně všechny. Hloupé řeči v kuloárech o tom, že Landu šetřil, je samozřejmě otázka toho známého “češství” kde vlastní neschopnost a připosranost, se nahrazuje hospodskými pomluvami. Pokud Riku Immonen to myslel se zápasem vážně a pokud si chce říkat profi fighter Muay Thai a přijal tento zápas s začátečníkem - profi fightrem Landou, pak se tak měl chovat. V Muay Thai je nejdůležitější respekt k soupeři a pokud se podíváte na jeho jiné zápasy na Yutube, pak respekt k Landovi prostě neměl, hovořím zde o respektu, kdy mu mělo být jedno kdo Landa je a měl boxovat podle svého titulu a svého jména. Možná pokud by Landu dostal do K.O. v prvním kole , by pak Landa měl ještě větší respekt u všech v ČR, než když se tedy po třech kolech rozhodl, že už snad by tedy mohl něco “ukázat” A jeho přístup k zápasu tím respektem ve smyslu Muay Thai , rozhodně respektem nebyl.

 

Každopádně je Daniel Landa “zápasník Muay Thai.” Což je titul, který je z mého pohledu rozhodně důležitější, hodnotnější a poctivější než když se na jiném pódiu (z veškerou úctou k hudebníkům) předvádí již mnoho let. Ukázal v 45 letech všem kdo se vymlouvají na svůj věk, že Muay Thai je sport kde nejdůležitější je srdce a až potom věk.

Bohužel mám dojem, že i tento příklad nebude stačit pro generaci 16 -20 letých mladých kluků, aby místo růžových triček a nagelovaných vlasů  s vlastní váhou 50 – 60kg, začali se sebou něco dělat !

 

 

Poll

Souhlasíte?

Ano (7)
88%

Ne (1)
13%

Total votes: 8